I dette indlæg får du opskriften på bøf med bløde løg anno 1956 – altså en 60 år gammel opskrift. Følg med her på bloggen, hvor du snart får en anden variation af retten – nemlig i en 2016-udgave. Det må siges at være opskrifter før og nu. God appetit!
Husk: du kan læse SCANPANs historie gennem 60 år i jubilæumsteksten her.
Bøf med bløde løg
Til 4 personer
Bøffen
800 g hakket oksekød (10-12% fedtindhold)
25 g smør
Salt og peber
Form kødet til 4 bøffer i passende størrelse, krydr med salt og peber og steg dem i brunet smør.
Kartofler
1 kg kartofler (gerne nye danske kartofler)
Hakket persille
Salt
Vask og skræl kartoflerne og kog dem i 15-20 min. i letsaltet vand. Hvis det er nye kartofler, kan du nøjes med at vaske dem og koge dem med skræl, men husk at salte. Det friskhakkede persille drysses over kartoflerne ved anretning.
Sovs
Ca. 25 g smør
2 spsk mel
2 dl hønsefond
1 dl fløde
1 par dråber kulør
Salt og peber
Lav en smørbolle ud af smør og mel. Tilsæt hønsefonden, og rør smørbollen ud, tilsæt fløde, kulør, salt og peber.
Syltede rødbeder
200 g rødbeder
2 dl eddike
2 dl vand
2 dl sukker
Rengør og skræl rødbederne, skær dem i skiver. Eddike, vand og sukker opløses i en gryde, tilsæt rødbederne og lad det småsimre i ca. 5 min. Til sidst hældes den lune lage og rødbederne i et skoldet sylteglas, lad det trække 1 døgn. Så er de klar til servering.
Syltede agurker
200 g agurker
2 dl eddike
2 dl vand
2 dl sukker
Rengør agurkerne, skær dem i tynde skiver og kom dem i et skoldet sylteglas. Eddike, vand og sukker opløses i en skål, og hældes over sylteglasset med agurkerne. Lad dem trække ca. 30 min. Så er de klar til servering.
Bløde løg
3-4 løg
50 g smør
Salt og peber
Rens og skær løgene i fine ringe. Brun smørret på en pande, tilsæt løg, krydres med salt og peber. Løgringene må meget gerne karamellisere.