Produktet vaskes af i varmt vand tilsat opvaskemiddel.
Fjern evt. klistermærker på produktet.
I brug
Produktet bør kun anvendes til tilberedning og servering af mad.
Sørg for ikke at overophede produktet, da dette vil reducere slipeffekten. Overophedning dækkes ikke af garantien.
A: Stegning med fedtstof: Produktet opvarmes i få minutter til stegetemperatur ved middel varme, hvorefter fedtstoffet tilsættes.
Overophedning sker hyppigst ved, at olie eller fedtstoffer bliver for varme. Hvis olien bliver for varm kan den brænde fast ovenpå non-stick belægningen, som forringes over tid. Brugen af aerosolspray anbefales ikke til brug på non-stick køkkengrej, fordi olie fra aerosoldåser brænder ved lavere temperaturer, og dermed øges risikoen for beskadigelse af dit non-stick produkt.
B: Fedtfri stegning: Produktet opvarmes i få minutter til stegetemperatur ved middel varme, hvorefter stegningen kan påbegyndes.
Efter brug
Produktet rengøres lettest, mens det endnu er lunt, men bør nedkøles i ca. 5 min. før det vaskes af i varmt vand tilsat opvaskemiddel. Produktet skal altid være fuldstændigt rent, inden det stilles til side.
Hvis der er svære indvendige forkulninger efter fastbrændte madvarer, kan dette fjernes ved at fylde ¾ del af produktet med vand, bringe vandet i kog ved middel varme, tilsætte opvaskemiddel, lade det småkoge i 15 minutter, og derefter rengøre produktet på normalvis. Processen kan gentages hvis nødvendigt.
Ved brug kan en vis slitage blive synlig på belægningen.
Dette er normalt og påvirker ikke slipeffekten.
Garantien dækker ikke pletter, falmen eller ridser indvendig eller udvendig - f.eks. spor efter skarpe genstande eller brug af elektrisk udstyr. Garantien dækker endvidere ikke glaslåg.
Tåler maskinopvask, men dette anbefales ikke, da det forringer produktets levetid. Tåler ovnvarme helt op til 260°C – inkl. låg og håndtag.
Aluminiumsbund:
Efter maskinopvask (anbefales ikke) kan der forekomme afsmitning fra bunden, da maskinopvaskemidler angriber aluminium.
Sølvlignende pletter kan forekomme på komfuret ved produkter med aluminiumsbund. Disse pletter kan fjernes med et rengøringsmiddel, der er beregnet til komfurets kogeplader.
Hos SCANPAN ønsker vi at gøre en forskel. Såvel i køkkenet som for miljøet.
God mad fortjener kvalitetsredskaber fremstillet med engagement og respekt for menneskers sundhed, og med miljømæssigt ansvarlige metoder og materialer.
Ved at anvende metal såsom rustfrit stål og 100 % recirkuleret aluminium i produktionen af køkkengrej på vores fabrik i Danmark stræber vi efter at minimere produktionens miljøbelastning.
SCANPAN var den første producent af køkkenudstyr, der lancerede miljøvenlige, PFOA-fri produkter på markedet. Samtlige SCANPAN-produkter er i dag fri for PFOA. Det betyder, at du med SCANPANs produkter undgår skadelige kemikalier i madlavningen – og samtidig får markedets bedste brugsegenskaber. Læs mere her: Dit SCANPAN-produkt er fuldstændigt fri for PFOA og PFOS!
En lang række af vores produkter består af recirkuleret aluminium, der stammer fra øl- og sodavandsdåser. Det aflaster miljøet, fordi dåserne har en nedbrydningstid i naturen på over 500 år og ikke brænder på forbrændingsanlægget, idet aluminium først brænder ved 1600° C.
Dåserne, der afleveres i pantautomater rundt omkring i supermarkederne, er meget anvendelige som genbrugsmaterialer. Kvaliteten af det genbrugte aluminium er mindst lige så høj som ved ny aluminium. Hos SCANPAN bruger vi derfor dåserne til at lave nyt køkkenudstyr af.
Hør Anja Philip forklare, hvordan aluminium smeltes om til nye produkter.
På vores blog, SCANPAN Guiden, finder du masser af lækre opskrifter, inspiration til sunde og velsmagende retter samt uundværlige guides om alt fra perfekt stegning til slibning og vedligeholdelse af knive.
Gå til SCANPAN Guiden